Rådgivarintervju: Saman Darabi, Lita Invest

I denna intervjuserie berättar några av våra anknutna ombud om sin bakgrund och roll som rådgivare. Först ut, Saman Darabi, rådgivare på Lita Invest.

Vad har du för bakgrund?
Jag har arbetat med rådgivning sedan 2007. I början var rådgivningen mest kring försäkring och tjänstepension och sedan 2016 även med kapitalplacering i samband med att jag blev anknutet ombud till SVP. Är civilekonom från Lunds universitet med masterexamen i Intern Marknadsföring.

Hur länge har du drivit bolaget?
Jag har drivit Lita Invest AB sedan oktober 2014.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
En vanlig arbetsdag är en blandning av kommunikation med kunder och samarbetspartners i olika former, telefon, epost eller fysiska möten. Det blir också en hel del arbete framför datorn.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att arbeta självständigt och ändå i nära samverkan med mina samarbetspartners för att hjälpa kunderna med deras behov av kapitalplacering och försäkringsrådgivning.

Varför valde du att anknyta dig till Svensk Värdepappersservice?
Delvis för att Svensk Värdepappersservice är en av landets ledande aktörer inom anknutet ombudskap och erbjuder en heltäckande tjänst inom detta. Även de villkor som SVP erbjöd var viktiga, men också möjligheten att kunna forma mina affärer och själv styra min verksamhet.

Vad är fördelarna med att vara anknuten till Svensk Värdepappersservice?
Jag tycker att det genomsyrar kvalitet i allt SVP erbjuder sina anknutna ombud, system, hjälp med compliance, support etc. I en ”regelverkstung” bransch gör SVP det smidigt för rådgivarbolag att fokusera på sin kärnverksamhet, dvs rådgivning till sina kunder. Styrkan hos SVP anser jag vara personalen, och det på alla nivåer, där högt engagemang, serviceanda och tillgänglighet präglar organisationen. Sist men inte minst, det stora utbudet av placeringar som är tillgängligt för rådgivare att arbeta med, bör också nämnas.